EHD 2018 v Kateřině - Hudební piknik

08.09.2018

Dneska od rána panoval u Kateřiny čilý ruch. Od 8 hodin jsme chystali Hudební piknik v rámci programu Dnů evropského dědictví 2018, jejichž celorepublikové zahájení proběhlo právě v Havlíčkově Brodě. Kostel byl pro veřejnost zpřístupněn již od devíti. Program pikniku začal ve dvě odpoledne. Pro návštěvníky byly připraveny piknikové košíky se sýry, hrozny, oříšky a lahvičkami vína, dále kavárnička se zákusky a hlavně několik koncertů na nábřeží u kostela. Na lavičkách, dekách nebo na sedacích vacích si mohli při vínku vychutnat vystoupení Marcela Kříže (jazz-blues), Jany Vébrové (akordeon, zpěv), kapely Denudace (jazz-rock) a navečer oblíbeného brodského Jamm Session. Počasí nám přálo, most svítil, skvělá atmosféra, všichni se náramně bavili.

Děkujeme Městu Havlíčkův Brod i KOUS Vysočina, z.s. za podporu velmi vydařené akce. Vybrané finanční prostředky z prodeje předmětů a vložené do sbírkové pokladničky přibudou tento týden na transparentní účet veřejné sbírky.

Fotky z Hudebního pikniku naleznete ZDE